Бивши амерички предсједник

Трамп мора да плати 454 милиона долара

  • Извор: СРНА
  • 23.02.2024. 22:34

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп мора да плати више од 454 милиона долара након што је проглашен одговорним за манипулисање нето вриједношћу своје имовине у случају грађанске преваре, одлучио је државни суд у Њујорку.

Исплата укључује казну од 354,9 милиона долара коју је судија Артур Енгорон из државног суда на Менхетну одредио 16. фебруара, на шта се додају камате.

Суђење без пороте трајало је више од три мјесеца.

Судија Енгорон је наредио Трамповим синовима, Доналду Трампу Млађем и Ерику Трампу, да плате по близу 4,7 милиона долара, а бившем финансијском директору "Трампове организације" Алену Вајселбергу да плати 1,1 милион долара, укључујући камате.

Износ исплата одређен је јуче, а камате ће тећи даље. Пресуда је данас објављена.

Државни тужилац Летиција Џејмс оптужила је Трампа и његове синове да су незаконито прецјењивали вриједност Трампове имовине да добили боље услове зајма и осигурања.

Енгорон је, такође, забранио Трампу на три године да обавља водећу улогу у било којој њујоршкој компанији или да тражи кредите од банака регистрованих у овој америчкој држави. Његови синови добили су двогодишње забране обављања руководећих улога.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм