Бивши предсједник САД

Трамп: Одлука суда уништава америчку нацију, предсједник мора да има пун имунитет

  • Извор: Агенције
  • 06.02.2024. 20:37

Кандидат за предсједничку номинацију Републиканске странке Доналд Трамп поручио је данас да пресуда суда у Вашингтону по којој нема имунитет, "уништава америчку нацију".

- Предсједник Сједињених Држава мора да има пун имунитет како би могао да ради оно оно што је добро за нашу земљу. Не смије се дозволити да ова пресуда која уништава америчку нацију остане на снази - навео је Трамп на својој друштвеној мрежи TruthSocial, реагујући на одлуку суда у Вашингтону у којој се наводи да бивши предсједник САД нема предсједнички имунитет и да може бити тужен по оптужбама за завјеру да је хтио да поништи резултате избора 2020. године.

Он је додао да ће, уколико не буде поништена, одлука "страшно нашкодити" институцији предсједника САД и самој држави.

Трамп нема предсједнички имунитет

Трамп нема предсједнички имунитет

- Предсједник ће се плашити да дјелује из страха од опаке одмазде супротне стране након што напусти функцију. Знам, из личног искуства, јер управо кроз то пролазим. То ће постати политичко оружје које ће се користити за мијешање у изборе - навео је Трамп.

Очекује се да ће Трамп да се жали на пресуду, што значи да би случај могао да доспије до Врховног суда, гдје конзервативци имају већину 6:3.

Амерички специјални тужилац Џек Смит оптужио је Трампа да је планирао да поништи побједу Џозефа Бајдена на изборима 2020. године и да је начинио кривично дјело како би остао на функцији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)