Пред "супер уторак“

Трамп побиједио у још једној држави

  • 05.03.2024. 10:10

Бивши предсједник САД Доналд Трамп остварио је побједу на кокусу у Сјеверној Дакоти, пред данашњи "супер уторак", када ће на примарним изборима гласати 16 америчких савезних држава и једна америчка територија.

Трамп је освојио 84,6 одсто гласова, чиме је претекао републиканску конкуренткињу Ники Хејли, која је претходно на примарним изборима у Дистрикту Колумбија забиљежила своју прву побједу.

Како наводи АП, према правилима Сјеверне Дакоте, кандидати имају право на делегате ако освоје најмање 20 одсто гласова.

Међутим, кандидат који освоји најмање 60 одсто гласова добија свих 29 делегата које Сјеверна Дакота додјељује, тако да је Трамп освојио 29 делегата, док је Хејли остала без делегата у овој држави.

Данас

Данас "супер уторак“ - шта он означава у трци за предсједничке изборе у САД

Сјеверна Дакота је једина америчка савезна држава без регистрације бирача, а на кокусима су праћени званични државни протоколи за идентификацију бирача, као што је провјера возачке дозволе.

Током изборне кампање 2016. године делегат из Сјеверне Дакоте помогао је Трампу да обезбиједи потребан број делегата за републиканску предсједничку номинацију, наводи АП, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.