Бивши предсједник

Трамп пред судом: Ово је превара и политички лов на вјештице!

  • 02.10.2023. 16:46

Бивши предсједник Сједињених Држава Доналд Трамп појавио се данас пред судом у Њујорку због оптужби да је "надувао" вриједност својих некретнина и друге имовине.

Трамп је новинарима испред суднице рекао да је случај против њега политички мотивисан.

Предсједнички кандидат републиканаца такође је рекао да његове финансијске изјаве имају "дисклејмер" пруживши, како наводи Би-Би-Си, идеју како ће изгледати његова одбрана.

"Када погледате финансијски извјештај, не вјерујте ничему што прочитате", рекао је. "Ово је оно што се зове потпуно одрицање одговорности. Лијепо вам пише да изађете и урадите своје истраживање".

Грађанска парница против Трампа, наводи британски сервис, могла би да одреди судбину његовог царства некретнина. Тужба за превару је поднесена против Трампа, његових синова и Трамп организације. Њујоршки тужилац тражи новчану казну од 250 милиона долара и забрану Трампа да послује у Њујорку.

Ако изгуби, Трамп организација би могла да буде приморана да прода неке од својих најпрепознатљивијих зграда и одрекне се контроле над пословањем.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.