ATV

Nije birao riječi

Tramp uzvratio Soroševom sinu: "Neće me pobijediti razmaženi mali degenerik"

 • 18.09.2023. 22:05

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da neće sjedeti skrštenih ruku dok Fondacija „Soroš“ ulaže milione dolara da bi spriječila njegov povratak u Bijelu kuću.

Nasljednik Džordža Soroša, njegov sin Aleks, tek što je sjeo u očevu fotelju, krenuo je u ofanzivu protiv bivšeg američkog predsjednika zaprijetivši da će svoje milijarde iskoristiti da spriječi njegov reizbor. Tramp, međutim, nije ostao dužan novom rivalu pozvavši pristalice da zaustave „razmaženog malog degenerika“, kako je nazvao Soroša mlađeg.

Soroš protiv Trampa

Tramp, glavni kandidat republikanaca za kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima reagovao je na tekst na portalu „Politiko“ u kome Aleks Soroš kaže da bi Trampova pobjeda 2024. godine „ugrozila evropsko jedinstvo i potkopala napredak postignut na mnogim frontovima kao odgovor na rat u Ukrajini“.

Ko je Aleksandar Soroš kojem je Džordž prepustio svoju imperiju

Ko je Aleksandar Soroš kojem je Džordž prepustio svoju imperiju

„Vjerujem da bi pobjeda MAGA republikanaca (frakcija Donalda Trampa) na američkim predsjedničkim izborima sljedeće godine mogla, na kraju, da bude gora za ЕU nego za SAD“, napisao je Aleks Soroš, objašnjavajući odluku svoje fondacije da smanji svoju podršku liberalnom aktivizmu širom Еvrope.

Tramp je poslije ove izjave poslao i-mejl svojim pristalicama u okviru kampanje za prikupljanje sredstava, i naveo da Soroš očajnički želi da ih zaustavi, kao i da njegova dinastija uliva milione u poraz MAGA 2024.

„Dinastija Soroš je upravo otkrila novi plan za 2024: potrošiti sve što je potrebno da bi spriječio ljude da iskoriste svog glas u sopstvenoj zemlji“, naveo je Tramp, prenosi „Njuzmaks“..

„Ne možemo da dozvolimo pobjedu razmaženog malog degenerika“

Ne birajući riječi Tramp se oglasio i na društvenoj mreži „Truth“.

„Ne možemo da dozvolimo pobjedu razmaženog malog degenerika. Njegov otac kontroliše tužilaštvo u Americi. Oni uništavaju našu zemlju. Mič Mekonel im pomaže a da ništa ne radi! Republikanci će ostati čvrsti!“, poručio je on.

Da Soroš ima interes da spriječi povratak Trampa u Bijelu kuću vidjelo se i iz teksta koji je proljetos objavio „Njujork tajms“ a u kome je navedeno „otvorene politike“ Soroševe fondacije uživaju veliku podršku Bajdenove administracije.

Aleksandar Soroš, sin dugogodišnjeg donatora Demokratske partije Džordža Soroša, bio je najmanje četrnaest puta u Bijeloj kući otkako je Džozef Bajden preuzeo dužnost, navedeno je u javno dostupnim evidencijama posjetilaca koje je „Njujork post“ pregledao.

Džordž Soroš donio odluku koja će šokirati Evropu

Džordž Soroš donio odluku koja će šokirati Evropu

Aleksander, koga zovu Aleks, rekao je ranije za „Volstrit žurnal“ da je „političniji“ od svoga oca i da bi jedan od njegovih glavnih ciljeva bio da se suprotstavi mogućem drugom mandatu Donalda Trampa.

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.