Није бирао ријечи

Трамп узвратио Сорошевом сину: "Неће ме побиједити размажени мали дегенерик"

  • 18.09.2023. 22:05

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да неће сједети скрштених руку док Фондација „Сорош“ улаже милионе долара да би спријечила његов повратак у Бијелу кућу.

Насљедник Џорџа Сороша, његов син Алекс, тек што је сјео у очеву фотељу, кренуо је у офанзиву против бившег америчког предсједника запријетивши да ће своје милијарде искористити да спријечи његов реизбор. Трамп, међутим, није остао дужан новом ривалу позвавши присталице да зауставе „размаженог малог дегенерика“, како је назвао Сороша млађег.

Сорош против Трампа

Трамп, главни кандидат републиканаца за кандидата на предстојећим предсједничким изборима реаговао је на текст на порталу „Политико“ у коме Алекс Сорош каже да би Трампова побједа 2024. године „угрозила европско јединство и поткопала напредак постигнут на многим фронтовима као одговор на рат у Украјини“.

Ko je Aleksandar Soroš kojem je Džordž prepustio svoju imperiju

Ko je Aleksandar Soroš kojem je Džordž prepustio svoju imperiju

„Вјерујем да би побједа МАГА републиканаца (фракција Доналда Трампа) на америчким предсједничким изборима сљедеће године могла, на крају, да буде гора за ЕУ него за САД“, написао је Алекс Сорош, објашњавајући одлуку своје фондације да смањи своју подршку либералном активизму широм Европе.

Трамп је послије ове изјаве послао и-мејл својим присталицама у оквиру кампање за прикупљање средстава, и навео да Сорош очајнички жели да их заустави, као и да његова династија улива милионе у пораз МАГА 2024.

„Династија Сорош је управо открила нови план за 2024: потрошити све што је потребно да би спријечио људе да искористе свог глас у сопственој земљи“, навео је Трамп, преноси „Њузмакс“..

„Не можемо да дозволимо побједу размаженог малог дегенерика“

Не бирајући ријечи Трамп се огласио и на друштвеној мрежи „Truth“.

„Не можемо да дозволимо побједу размаженог малог дегенерика. Његов отац контролише тужилаштво у Америци. Они уништавају нашу земљу. Мич Меконел им помаже а да ништа не ради! Републиканци ће остати чврсти!“, поручио је он.

Да Сорош има интерес да спријечи повратак Трампа у Бијелу кућу видјело се и из текста који је прољетос објавио „Њујорк тајмс“ а у коме је наведено „отворене политике“ Сорошеве фондације уживају велику подршку Бајденове администрације.

Александар Сорош, син дугогодишњег донатора Демократске партије Џорџа Сороша, био је најмање четрнаест пута у Бијелој кући откако је Џозеф Бајден преузео дужност, наведено је у јавно доступним евиденцијама посјетилаца које је „Њујорк пост“ прегледао.

Džordž Soroš donio odluku koja će šokirati Evropu

Džordž Soroš donio odluku koja će šokirati Evropu

Александер, кога зову Алекс, рекао је раније за „Волстрит журнал“ да је „политичнији“ од свога оца и да би један од његових главних циљева био да се супротстави могућем другом мандату Доналда Трампа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм