Optuženi da ugrožavaju režim

Trojica filmskih radnika iz Srbije uhapšena u Maliju

  • 07.07.2018. 09:49

Trojica državljana Srbije, koji su filmski radnici, uhapšena su u Maliju, jer su tamošnje vlasti procijenile da su došli da bi destabilizovali režim u toj državi, piše "Blic".

Prema posljednjim informacijama, ministar spoljnih poslova Malija primio je roditelje uhapšenih i očekuje se da oni uskoro budu na slobodi. 

Izvor "Blica", koji je saradnik trojice uhapšenih, ispričao je da su u trojica Srba otputovali na Mali da bi snimali video-spotove, ali da su uhapšeni odmah nakon slijetanja na aerodrom u gradu Bamaku. Isti izvor je naveo je da je posredstvom počasnog konzula u Maliju stigla informacija o tome gdje se trojica uhapšenih Srba nalaze, kao i da se osjećaju dobro. 

Vlasti Malija tražile su od srpskih vlasti informaciju o tome da li imaju saznanja da se uhapšeni bave nekim poslovima koji su vezani za destabilizaciju malijskog režima, kao i da li su uhapšeni eventualno vojna lica, piše "Blic". 

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije građani su obaviješteni da im je za Mali potrebna viza koja se pribavlja u ambasadi te zemlje u Rimu, a navedena je i preporuka da se u tu afričku zemlju ne putuje. 

"Zbog konfuzne i nestabilne aktuelne unutrašnje situacije u zemlji, zasad se ne preporučuje kretanje po teritoriji Malija", navedeno je na sajtu Ministarstva.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм