Париз

У хотелу изгубљен прстен вриједан 750.000 евра - пронађен у усисивачу

  • Извор: Индекс
  • 11.12.2023. 11:32

У паришком хотелу Ритз у петак је нестао прстен вриједан 750.000 евра, што је изазвало узбуну међу особљем с обзиром на то да су се они први нашли на листи осумњиченика за крађу. Драма је завршила јуче након што је прстен пронађен у усисивачу.

Власница вриједног прстена, пословна жена из Малезије која је била гошћа хотела, поднијела је пријаву полицији у петак након што је посумњала да га је украо радник. Чувари Ритза пронашли су прстен како лежи међу прашином у врећици за усисавање, извијестио је Ле Парисиен.

Прстен чека у полицији

Новине додају и да је гошћа у петак отпутовала у Лондон, али да ће се сада вратити у Париз по свој прстен. Из Ритза су извијестили медије да су гошћи понудили још три ноћења како би се искупили за неугодности, но она не намјерава прихватити понуду.

"Захваљујући педантном раду чувара, прстен је јутрос пронађен. Жељели бисмо захвалити особљу хотела Ритз Парис које се укључио у ову потрагу и које сваки дан ради с интегритетом и професионализмом", рекли су из хотела за Ле Парисиен.

Жена која је изгубила прстен је рекла полицији да је оставила прстен на столу у својој хотелској соби у петак када је отишла у градску куповину, а да га није било када се вратила. Прстен је тренутно у полицији, гдје чека да га власница преузме.

Није први пут

Ово није први пут да је пријављен нестанак накита у хотелу Ритз. Године 2018. петорица наоружаних мушкараца заплијенила су робу вриједну више од четири милиона евра (3.5 милиона фунти) из драгуљарнице познатог хотела.

Касније те године неименована чланица саудијске краљевске породице пријавила је крађу стотина хиљада фунти вриједног накита из апартмана у хотелској соби.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: