Rusija

U požarima na Uralskim planinama poginule najmanje četiri osobe

  • Извор: СРНА
  • 08.05.2023. 08:52

Najmanje četiri osobe poginule su u šumskim požarima koji su zahvatili velike dijelove Uralskih planina u Rusiji, gdje je uništeno više stotina kuća, izvršene evakuacije i pokrenuta istraga o uzroku izbijanja stihije.

Šumski požari su u Rusiji česti krajem proljeća i tokom ljeta u šumskom i području stepa ali nedavni incidenti izazvali su sumnje u mogućnost nemara.

Ruski ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov rekao je da su se požari rano jutros proširili na naselja u regionu Kurgana na jugu Rusije.

Prema njegovim riječima, situacija je veoma teška.

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Regionalne istražne vlasti pokrenule su krivičnu istragu zbog velikog požara u kojem su juče poginule tri osobe i uništen je veliki broj kuća i drugih objekata. Jedna osoba poginula je u regionu Tjumen.

"Širenje požara omogućeno je zbog nemara odgovornih zvaničnika", navodi se u saopštenju vlasti regiona Kurgan.

Ruski mediji navode da je devet od 13 požara u regionu suzbijeno. Veliki požari izbili su i u regionima Sverdlovsk i Tjumen na jugu Rusije.


(Foto: Ilustracija)

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм