Колумбија

У пожарима уништено више од 17.000 хектара шумске површине

  • Извор: Анадолија
  • 27.01.2024. 14:33

Шумски пожари у Колумбији уништили су од новембра прошле године више од 17.000 хектара површине, саопштиле су власти у петак, док се земља суочава с рекордним температурама у јануару.

"У овом периоду забиљежено је више од 340 пожара, изазваних дуготрајном сушом, рекордним врућинама и временским феноменом Ел Нино", рекла је министар заштите околине Сусана Мухамад и додала да је 26 пожара још увијек активно.

Колумбија се од понедјељка бори с новим таласом пожара у близини главног града, укључујући и неке у планинама које гледају на Боготу, а власти су савјетовале становнике који живе у близини изгорјелих подручја да избјегавају излазак напоље због лошег квалитета ваздуха.

У узлету и производња и извоз пилетине

У узлету и производња и извоз пилетине

Колумбијски институт за хидролошка и метеоролошка истраживања (ИДЕАМ) је навео да су посљедњих дана у земљи забиљежени температурни рекорди и да су се пожари проширили на нова мјеста.

У саопштењу се наводи да су шумски пожари забиљежени у многим градовима административне регије Цундинамарца, посебно у главном граду Боготи.

"У 977 градова проглашена је узбуна, а у 681 од ових градова проглашена је црвена узбуна", навели су.

Да ли је боље држати упаљен бојлер или га палити повремено

Да ли је боље држати упаљен бојлер или га палити повремено

Локални медији су објавили да Сједињене Америчке Државе, Чиле, Канада и Перу шаљу тимове у Колумбију како би им помогли у борби против пожара.

Колумбијски предсједник Густаво Петро најавио је да ће затражити "међународну помоћ" због шумских пожара који трају већ дуже вријеме и не могу се контролисати у разним дијеловима земље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм