Tijela pronađena u kući

U SAD-u ubijeno četvero studenata, cimeri prespavali napad

  • Извор: Индекс
  • 21.11.2022. 20:08

Policija u sjeverozapadnom Idahu još uvijek traga za ubicom četvero studenata Univerziteta Idaho, čija su tijela nađena u kući blizu kampusa.

Žrtve su Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) i Kaylee Goncalves (21).

Policija je tokom istrage ustanovila da su u noći na subotu, 12. novembra, Goncalves i Mogen izašle u obližnji bar te se vratile kući u 1:45 ujutro. Chapin i Kernodle, koji su bili u vezi, isto su izašli u subotu naveče i vratili se kući u slično vrijeme. Chapin nije živio u kući sa studenticama, već je odlučio prespavati kod djevojke.

Izbodeni više puta

Dvoje drugih cimera, koji su preživjeli napad i nisu osumnjičeni za ubistva, takođe su izašli u subotu naveče i vratili se kući do 1 ujutro. Policija smatra da su studenti ubijeni u kući između 3 i 4 sata ujutro 13. novembra. Dvoje preživjelih cimera bilo je u podrumskoj prostoriji te su spavali za vrijeme ubistva.

Kada su se probudili, potražili su jednog od prijatelja i našli ga bez svijesti te nazvali Hitnu pomoć. Policija je pri dolasku u kuću pronašla četiri žrtve na drugom i trećem spratu. Autopsija je pokazala da su studenti više puta izbodeni i da nije bilo tragova seksualnog nasilja, piše ABC News.

Za sada nije poznato tko stoji iza ovih ubistva niti je pronađen nož kojim je ubica izbo studente. Do incidenta je došlo nekoliko sati prije pucnjave na Inivezitetu u Virginiji u Charlottesvilleu u kojoj su stradale tri, a ranjene su dvije osobe.

Тагови: