Na sedam dana

U Srpsku stiglo 550 mališana sa Kosmeta

  • Извор: АТВ
  • 24.06.2023. 19:30

Da makar malo odahnemo o odmorimo od teške i neizvjesne svakodnevice na Kosovu i Metohiji. Hvala Vam na gostoprimstvu, kažu mališani i nihovi pratioci koji su jutros doputovali u Republiku Srpsku.

Sedam dana će biti kod svojih vršnjaka u nekoliko gradova i opština. 

“Baš sam srećna što sam baš ovdje došla. Nekako se osjećam baš srećno, zato što su mi pričali da ću se ovde lijepo provesti i ja se nadam. Za sada mi je baš prelijepo.” 

 “Ovdje sam drugi put, prvi put mi je bilo baš lijepo, dobro sam se proveo. Tamo je malo teži život, da ne kažem zašto sad, ovdje je sve lakše, slobodnije, da kažem”, kažu djeca.

Cilj projekta, koji se realizuje po jedanaesti put, je da našem narodu sa Kosova dokažemo da nisu sami i da imaju prijatelje.

U Srpsku stigao i dječak kojeg je Albanac ranio na Badnji dan

U Srpsku stigao i dječak kojeg je Albanac ranio na Badnji dan

“Družiće se sedam dana, uživaće u slobodi Republike Srpske koju nemaju na Kosovu i Metohiji, moći će i da se prošetaju noću i da spavaju pod otvorenim prozorom, otvorenim vratima, da ne uživaju takav strah, bar tih sedam dana koliko možemo da učinimo za Srpsku djecu. Ujedno, upoznaće svoje vršnjake u Republici Srpskoj i ponijeti lijepe uspomene”, istakao je Milorad Arlov, predsjednk banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. 

Za sutra je najavljen dolazak još 250 mališana iz južne srpske pokrajine. 

Sutra u Sokolac stiže 46 djece sa Kosova i Metohije

Sutra u Sokolac stiže 46 djece sa Kosova i Metohije

“Čini mi se da negdje oko 750 ili 800 učenika sa Kosova i Metohije dolazi kod nas i kažem to je za nas posebno dragocjeno i važno budući da je ta veza, kako je važna djeci sa Kosova, tako je važna i nama posebno bitna i posebno značajna”, Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske. 

U okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" od njegovog osnivanja 2012. godine u Srpskoj je boravilo više od 6.000 srpske djece u pratnji oko 600 prosvjetnih radnika.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска