Stravičan prizor

U stanu pronađena tijela majke i kćerke

  • Извор: Телеграф
  • 05.08.2022. 22:35

U bečkom stambenom okrugu Mariahilf u stanu u ulici Molardgase, austrijska policija je juče pronašla dva mrtva ženska tijela: žene (32) i njene kćerke (14).

Kako je u petak izvijestila policija, dvojica braće uzrasta sedam i devet godina, došla su u četvrtak poslije podne sami u ljekarsku ordinaciju za očne bolesti. Kada je ljekarka vidjela da su dječaci sami, bez nadzora njihove majke, to joj je bilo sumnjivo, te je odmah pozvala policiju.

Dječaci su policajce potom odveli do svoga stana. Kada je policija negdje oko 17.15 ušla u stan, primjetila je da je stan otključan i isprva nikoga nisu vidjeli. Jedino je spavaća soba bila zaključana. Kada su je uspjeli da otključaju, naišli su na jeziv prizor.

Portparol policije Markus Ditrih je rekao Austrijskoj novinskoj agenciji (APA) kako se “sumnja na ubistvo”, po onome što je policija zatekla u stanu. Uzrok smrti i kako je i zašto do nje došlo sada su predmet Državne kancelarije kriminalističke policije u Beču, koji je preuzeo istragu. To su vijesti od danas prije podne.

Više vijesti o navedenom slučaju danas poslije podne je prenio austrijski dnevni list Kronen Zeitung, koji piše kako je policija u potrazi za Tunižaninom (49), koji je bio prijatelj i navodno živio sa ubijenom godišnjom ženom, inače mađarskom državljankom, piše Telegraf.

Na adresi, na kojoj je prijavljen, policija nije pronašla osumnjičenog. Za sada mu se gubi svaki trag. Djeca su policiji rekla da su ga poslednji put vidjela u srijedu uveče. I da ga u četvrtak ujutru kada su se probudili nisu više vidjeli. Dakle, kako pišu mediji, dječaci su u četvrtak do kasno poslije podne dok nisu otišli u ljekarsku ordinaciju, bili prepušteni sami sebi.

O dječacima trenutno brine bečki Centar za krizne intervencije. Nadležni organi vlasti naredili su obdukciju, koja je u toku, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti dviju mrtvih ženskih tijela, piše bečki Krone, ali i bez obdukcije, mediji već pišu o sumnji na dvostruko ubistvo.

Тагови: