Predsjednik optužuje bande

Ubijen još jedan kandidat na izborima u Meksiku

  • 26.05.2021. 18:12

Još jedan kandidat za gradonačelnika u severno-centralnom delu Meksika ubijen je, čime je broj ubijenih kandidata porastao na 34, uoči izbora koji treba da budu održani 6. juna.

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je ubistvo bez sumnje djelo organizovanih kriminalnih bandi, prenio je AP.

Konsultantska kuća Etelekt saopštila je da se većina od 34 ubijenih kandidata, takmičila za nominacije ili se kandidovala za lokalne funkcije.

Stručnjaci navode da narko-bande žele da kandidate koji su njima po volji smjeste u gradske skupštine i vlade, kako bi mogli da djeluju bez mešanja policije i iznuđuju novac od lokalnih preduzeća i iz vladinih budžeta.

Lopez Obrador je rekao da bande ubijaju kandidate da bi uplašili birače da ne izađu na birališta.

-Kada ima mnogo apstinenata, mafija dominira na izborima- kazao je on.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)