Malezija

Ubijeno pet pripadnika "Abu Sajaf"

  • 18.05.2021. 16:32

Policija Malezije saopštila je danas da je ubila pet članova islamističke terorističke grupe "Abu Sajaf", čije je sjedište na Filipinima.

Policija u državi Sabah, u malezijskom dijelu ostrva Borneo, saopštila je da je pet pripadnika terorističke grupe ubijeno tokom patrole u istom području gdje je policija prošle sedmice uhapsila osam članova ove grupe.

"Naši ljudi pokucali su na vrata jedne od napuštenih, skvoterskih kuća, ali je na njih otvorena vatra i mi smo odgovorili", rekao je šef policije Sabaha Hazani Gazali novinarima.

"Abu Sajaf", grupa poznata po brutalnim i krvavim otmicama, iskazala je lojalnost "Islamskoj državi".

SAD i Filipini su ovu grupu stavile na listu terorističkih organizacija, podsjeća DPA.

Filipinski vojnici ubili su u martu jednog od vođa grupe tokom akcije spasavanja indonežanskih talaca.

"Abu Sajaf" jedna je od nekoliko oružanih grupa koje djeluju na jugu Filipina, gdje se islamski militanti decenijama bore protiv Vlade u Manili, kojom dominiraju katolici. 

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.