Derek B.

Učenik osumnjičen za ubistvo cvjećarke, uhapšen ispred škola

  • Извор: АТВ
  • 26.03.2023. 15:52

Derek B. (17) uhapšen je zbpog sumnje da je ubio pedesetogodišnju cvjećarku Beatriks G. u Lihtenfelsu u Bavarskoj, javljaju mediji.

Tijelo ubijene pronašli su slučajni prolaznici 10. marta, a ovo ubistvo izazvalo je kod mještana strah od serijskog ubice.

Beatriks je pronađena u svojoj cvjećari sa prerezanim grkljanom.

Policiju je do osumnjičenog odveo snimak sa kamera sa radnje preko puta.

Kako su rekli, ubistvo se desilo između 18 i 19 časova, a na snimku se vidi biciklista koji se u tom periodu kretao u pravcu mjesta zločina, a onda se nedugo zatim odvezao odatle.

Derek je učenik jedanaestog razreda gimnazije, a mediji prenose da je uhapšen ispred srednje škole odmah po završetku časova.

Kako su javili mediji, on živi oko 200 metara od mjesta zločina.

Osumnjičeni ima mlađeg brata i sestru, i radi kao konobar u kafiću. U slobodno vrijeme uči vožnju u auto-školi kako bi dobio dozvolu. Takođe voli i pecanje, a jutro nakon zločina otišao je u obližnji grad na kurs za pecanje.

Majka Sonja vjeruje da je njen sin nevin

Njegova majka Sonja B. (38) vjeruje da je njen sin nevin. Ona nije iznenađena što je on snimljen u blizini mjesta zločina.

"On radi u obližnjem kafiću, mora tamo da prođe. Ali je 10. marta uveče bio kod kuće", rekla je ona za Bild, a prenosi Telegraf.

Međutim, njemački medij prenosi da je on nije bio u stanu svoje majke, već dva sprata ispod, kod svoje tetke. Kada je tačno bio tamo, nije poznato.

Sonja je rekla da je sljedećeg jutra Derek otišao na kurs pecanja u obližnji grad.

U njegovom prtljagu bilo je nekoliko ribarskih noževa, na kojima policija sada ispituje tragove krvi.

Policija je tek prošle srijede konačno objavila poziv za potragu za osobom koja je naručila cvjetni štapić u radnji za subotu, 11. mart. Rezervisano je telefonom pod imenom "B." - prezime studenta koji je sada u pritvoru osumnjičen za ubistvo.

"Kada sam to vidjela, pomislila sam da bi policija u jednom trenutku mogla da dođe da nas ispita. Ali nikada nisam pomislila da bi moj sin mogao da bude osumnjičeni, on nije sposoban za tako brutalan čin. Nije agresivan ni nasilan", tvrdi majka Sonja.

Motiv zločina je i dalje misterija za istražitelje, a sumnja se na ubistvo iz pohlepe.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.