Ima podjednako bučnog nasljednika

Uginuo Moris, pijetao koji je išao na sud zbog glasnog kukurikanja

  • 19.06.2020. 07:47

Moris, pijetao iz Francuske čija je vlasnica završila na sudu zbog njegovog bučnog jutarnjeg kukurikanja, umro je sa šest godina.

Moris je zadobio nacionalnu i međunarodnu podršku i postao simbol kampanje za zaštitu zvukova francuskog sela, kada se našao usred pravnog procesa zbog "zagađenja bukom".

Sud je prošle godine u septembru presudio u njegovu korist i on je proživio posljednje mjesece u svom domu na ostrvu Oleron.

Moris je umro u maju, ali njegova vlasnica nije tada objavila vijest, prenosi BBC.

- Smatrala sam da u vrijeme karantina ljudi već imaju dovoljno briga - rekla je Korin Feso i dodala da je novi petao dobio ime po Morisu i da je podjednako bučan.

- Ali on nikada neće biti kao naš prvi Moris - rekla je Feso.

Morisove nevolje su počele kada ga je stariji par, koji ima vikendicu na Oleronu, optužio da ih uznemirava bučnim kukurikanjem.

Postao je slavan u Francuskoj, u kojoj je Galski pijetao jedan od nacionalnih simbola, a peticija za njegovo "oslobađanje od krivice" potpisale su desetine hilljada ljudi.

Njegova vlasnica, koja na ostrvu živi 35 godina, morala bi da se odseli da ga je sud "proglasio krivim".

U septembru prošle godina sud je, međutim, presudio u korist Morisove vlasnice i naložio tužiocima da plate 1.000 evra na ime troškova.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм