Bio s ljubavnicom dok je umirala

Ugledni stomatolog otrovao suprugu šejkom

 • Izvor: jutarnji.hr
 • 21.03.2023. 20:56

Džejms Kreg (45), stomatolog iz američke savezne države Kolorado, koji je imao aferu s ortodontom iz Teksasa, s kojom je navodno planirao započeti novi život, uhapšen je u nedjelju u gradu Aurora pod optužbom da je svoju suprugu Angelu otrovao kalijum cijanidom.

Par je bio u braku više od 20 godina i imaju šestoro djece u dobi od osam do 20 godina.

Policija je saopštila da se Angela počela osjećati loše nakon što je 6. marta popila šejk koji joj je pripremio suprug.

U narednih deset dana zbog mučnine i vrtoglavice tri puta završila je u bolnici, ali ljekari nisu mogli utvrditi uzrok njene bolesti.

Kad ju je brat 15. marta ponovo odveo u bolnicu, Angela je dobila napad i izgubila moždanu funkciju.

Dok se ona borila za život, ljubavnica njenog muža, ortodont iz Teksasa, doletjela je u Kolorado kako bi između 8. i 10. marta bila s Džejmsom. Njega sad terete za ubistvo s predumišljajem, piše "Daily Mail".

Tužioci tvrde da je Kreg prvi put supruzi otrov dao 6. marta - stavio ga je u šejk koji je pomiješao prije njihovog treninga, a na svom računaru istraživao je, između ostalog, sljedeće pojmove - koliko grama čistog arsena može ubiti čovjeka, je li moguće otkriti arsen u autopsiji, kako napraviti otrov i deset najsmrtonosnijih biljaka koje vas mogu ubiti.

Dok je Angela ležala u bolnici, njen suprug glumio je zabrinutost i slao joj ljubavne poruke. U jednom trenutku čak se ispričao jer joj nije donio cvijeće u bolnicu i uvjeravao je kako se veseli njenom povratku kući, kao i u bračnu postelju.

U isto vrijeme, tvrde tužioci, Krega je posjetila ljubavnica iz Ostina.

Dana 10. marta, dok je ortodont još uvijek bila s njim u Koloradu, Džejms je supruzi slao poruke u kojima joj je pisao koliko je voli i želi.

Ali u međuvremenu je naručio još otrova, a isporuka cijanida otpremljena je na njegovu adresu 13. marta, prenosi "Jutarnji".

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.