FBI istražuje slučaj

Ugradio skrivenu kameru u kupatilu na kruzeru: Snimio 150 ljudi, uključujući i maloljetnike

  • Извор: Б92
  • 12.05.2023. 10:14

Muškarac je uhapšen u srijedu jer je instalirao skrivenu kameru u javnom kupatilu na kruzeru. Kako stoji u krivičnoj prijavi, kamera je snimila više od 150 ljudi, uključujući maloljetnike.

Čovjek optužen za postavljanje skrivene kamere identifikovan je kao Džeremi Frojas. Kameru je postavio tokom sedmodnevnog krstarenja na brodu "Harmony of the Seas" koji je isplovilo iz Majamija 29. aprila, objavio je Business Insider.

Frojas je kameru sa WiFi mrežom u javno kupatilo postavio drugog dana krstarenja. Mali crni uređaj navodno je bio skriven iznad vrata kupatila gdje je zbog popravka uklonjen dio zida.

Jedan od putnika primijetio je kameru 1. maja i prijavio je obezbjeđenju Royal Caribbeana koji su je zatim uklonili. Osoblje osiguranja pronašlo je sate snimaka više od 150 ljudi, uključujući i oko 40 maloljetnika.

Frojas je optužen za video-voajerizam i posjedovanje materijala za iskorišćavanje djece. FBI pokušava da identifikuje žrtve, prenosi Money Control.

- Incident je odmah prijavljen lokalnoj i saveznoj policiji, a vlasti su osumnjičenog gosta uklonile sa broda radi dalje istrage. Budući da je ovo aktivan slučaj, trenutno nismo u mogućnosti da podijelimo više detalja - stoji u saopštenju Royal Caribbean-a.

Тагови: