Mađarska

Uhapšen mladić (21), prijetio napadom na masovne skupove

  • 03.06.2021. 11:23

Mađarska antiteroristička policija saopštila je da uhapsila osumnjičenog "islamistu" koji je planirao napad na masovne skupove, uključujući utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu na stadionu u Budimpešti.

Muškarac star 21 godinu je "sasvim prosječan mladi Mađar" koji se predstavio kao islamista, rekao je novinarima šef antiterorističke policije Janoš Hajdu.

Uhapšeni univerzitetski student u Budimpešti je razmjenjivao poruke na veb sajtovima sa "eskplicitnom džihadističkom propagandom" povezanom sa "Islamskom državom" o tome kako da izvrši napade, rekao je Hajdu, prenio je AFP.

"On je bio posvećen pravljenju bombe od cijevi i njenoj upotrebi na nekom masovnom skupu, u Budimpešti ili na nekom drugom mjestu u Mađarskoj u bliskoj budućnosti", dodao je ovaj policijski zvaničnik.

Muškarac je diskutovao i o ulijetanju vozilom u veliku grupu ljudi, rekao je Hajdu, ali nije naveo više detalja.

Osumnjičeni je uhapšen u Kečkemetu, 90 kilometara južno od Budimpešte. Sud mu je odredio pritvor.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина