Ubio šest ljudi

Uhapšen napadač s parade u Čikagu

  • Извор: Индекс
  • 05.07.2022. 07:49

Šestoro ljudi je ubijeno i najmanje 36 ranjeno kad je naoružani napadač s krova pucao na paradu za američki Dan nezavisnosti u čikaškom predgrađu Hajlend Parku.

Policija je saopštila da je uhapsila Roberta E. Krimoa, osumnjičenog za napad.

Policija je okružila automobil i Krimo je iz njega izašao s podignutim rukama, prema snimku čikaške ABC Newsa. Krimo je ležao na zemlji prije no što ga je policija odvela u pritvor. Optužnica će biti podignuta, najavila je policija Hajlanda. Policija nije utvrdila motiv pucnjave.

Dostavljač Rajan Lerman rekao je za a CNN da je pratio vijesti i da je odmah primijetio Hondu Fit za koju se sumnjalo da je vozi Krimo. Snimio je video hapšenja. 

“Bio je tamo jednu minutu, a onda se pojavilo oko sedam policijskih automobila”, rekao je Lerman. Na snimku se čuje kako policija naređuje Krimu da izađe iz vozila. Vidi se policija naoružana dugim cijevima dok Krimo izlazi iz vozila s rukama u zraku.

Portparol Radne skupine za teške zločine okruga Lejk Kristofer Koveli rekao je da su policajci obradili značajnu količinu digitalnih dokaza koji su pomogli istražiteljima da identifikuju osumnjičenog.

Najmanje 36 osoba je povrijeđeno, većinom vatrenim oružjem. 26 povrijeđenih koji imaju od osam do 85 godina odvezeno je u bolnicu Hajlend Park, rekao je doktor hitne pomoći Brajam Templ.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина