U predgrađu Buenos Ajresa

Uhapšen vodeći italijanski mafijaš

  • Извор: СРНА
  • 01.11.2022. 08:42

Vodeći italijanski mafijaš Karmin Alfons Majoran, optužen za krijumčarenje droge i oružja, uhapšen je predgrađu Buenos Ajresa, saopštila je danas argentinska bezbjednosna služba.

Argentinska federalna policija uhapsila je u srijedu, 26. oktobra, u gradu Guernika, u provinciji Buenos Ajres, Majorana (68), koji je vođa italijanske mafijaške grupe "Ndrangeta", čime je okončana višegodišnja potraga za njim.

Interpol smatra da je "Ndrangeta" jedna od najvećih i najuticajnijih kriminalnih organizacija u svijetu, a Majoranu se stavlja na teret za krijumčarenje droge i oružja između Latinske Amerike i Evrope.

Još 2015. godine izdat je međunarodni nalog za hapšenje Majorana, a Interpol od 2020. koordiniše međunarodne napore protiv ove kriminalne organizacije.

U policijskom saopštenju se navodi da je "Ndrangeta" prije nekoliko godina izgradila uporište u Argentini, te da sarađuje sa albanskim mafijašima u Evropi.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм