"Britiš ervejz" obavijestio korisnike

Ukradeni finansijski podaci nekoliko stotina ljudi

  • 07.09.2018. 09:44

"Britiš ervejz" je stupio u kontakt sa korisnicima čim je otkrio da su ukradeni podaci sa veb-sajta i iz mobilne aplikacije ovog avio-prevoznika, saopštio je danas šef kompanije Aleks Kruz.

"Britiš ervejz" je objavio kasno sinoć da su ukradeni finansijski podaci potencijalno više stotina hiljada ljudi koji su rezervisali karte putem interneta u posljednjih nekoliko sedmica. 

"Onog trenutka kada smo otkrili da su kompromitovani podaci naših korisnika, momentalno smo pokrenuli akciju obavještavanja korisnika. To je bio prioritet", rekao je Kruz. 

On je dodao da će svi korisnici koji pretrpe finansijski gubitak dobiti nadoknadu od avio-kompanije. 

Kruz je rekao da hakerskim napadom nije probijena enkripcija podataka "Britiš ervejza", nego su kriminalci primijenili druge, sofisticirane metode da bi došli do informacija. 

"Ostvarili su pristup našim sistemima na nelegalan način. To je bilo veoma sofisticirano", izjavio je direktor i predsjednik "Britiš ervejza".

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.