Иако није хиперсонична

Украјинци у паници: Ова ракета је гора од кинжала!

  • 12.04.2024. 11:01

Русија је уништила Трипољску термоелектрану, једну од најмоћнијих у Кијевској области, најновијом крстарећом ракетом "Х-69" која није хиперсонична, али је гора и од "Кинжала", тврде украјински извори.

Стручњаци украјинског издања "Дефенс експреса" наводе да ову ракету носе тактички авиони попут "Су-34" и "Су-35", а њихов лет се практично не прати.

Путин: Москва била принуђена да одговори на украјинске нападе

Путин: Москва била принуђена да одговори на украјинске нападе

Узбуна се оглашава за ваздушни напад када полети "МиГ-31К" - носач "Кинжала" или далекометних стратешких ракета, али нико не реагује на полијетање "Су-34" и "Су-35", као ни на лансирање ракете "Х-69".

Руси стежу Украјину, елиминацијом енергетског сектора пријети колапс комплетној држави!

Руси стежу Украјину, елиминацијом енергетског сектора пријети колапс комплетној држави!

Ракета "Х-69" представља даљи развој ракете "Х-59", њен домет је 400 километара, што је чини идеалном за уништавање мета на готово цјелокупној територији Украјине.

Практично одсуство противваздушне одбране Украјине и ултра низак лета од 20 метара чине је готово нерањивим. Истовремено, носи бојеву главу од 310 килограма.

Украјина усвојила нови закон о мобилизацији

Украјина усвојила нови закон о мобилизацији

Према писању украјинског издања листа "Дефенс експрес", удар "Х-69" на Трипољску термоелектрану отвара нове могућности за Оружане снаге Русије.

(Срна)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм