ГРУ

Украјинци у паници: Путин прави немилосрдну војску - ово им је назив!

  • Извор: Агенције
  • 05.01.2024. 12:54

Украјинска војна обавештајна служба (ГУР) саопштила је да партија Јединствена Русија регрутује своју "приватну армију" Хиспањола.

Како пише "Кијев индепендент", Хиспањола је претходно била дио руске милитантне добровољне јединице Восток батаљон, сачињене од фудбалских навијача.

Путин: Странци у руској војсци имају право на руско држављанство!

Путин: Странци у руској војсци имају право на руско држављанство!

Додаје се да је од 2023. године, Хиспањола под контролом Јединствене Русије, чији је лидер Владимир Путин, и да се води као приватна војна компанија, наводи војна обавјештајна служба из Кијева.

Према ГУР-у, јединицу чине фудбалски навијачи али такође регрутује и "грађане из сиромашнијих руских региона" и "окупираних територија Украјине".

ГУР, такође, тврди да регрутни центри Хиспањоле у окупираној Украјини нуде волонтерима 2.400 долара мјесечно за учешће у борбеним дејствима, али уз услов да буду на фронту бар шест мјесеци.

Америка више не може да помогне Украјини

Америка више не може да помогне Украјини

Такође им је обећано између милион и три милиона рубаља (10.920 долара - 32.760 долара) у случају да буду рањени и пет милиона рубаља (54.600 долара) у случају да погину на фронту, додала је украјинска војна обавјештајна служба.


Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина