Tokom noći

Ukrajinci granatirali Donjeck

  • Извор: СРНА
  • 29.01.2023. 10:17

Ukrajinske trupe granatirale su grad Donjeck više puta tokom noći koristeći artiljeriju od 155 milimetara, saopštila je misija Donjecke Narodne Republike (DNR) pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine u Ukrajini.

U saopštenju se navodi da su ukrajinske trupe kasno sinoć granatirale i selo Jakovlivka granatama kalibra 155 milimetara.

"Registrovano je granatiranje ukrajinske vojske u pravcu sela Lastočkine, kod grada Donjecka, a ispaljene su tri granate kalibra 155 milimetara", saopštila je Misija.

Ukrajinske trupe su tokom noći granatirale Kijevski i Kujbiševski okrug u Donjecku, a na Donjeck je u roku od 15 minuta ispaljeno devet granata.

Rusija je započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine, nakon što su Donjecka i Luganska narodna republika apelovala za pomoć u odbrani od ukrajinskih provokacija.

Kao odgovor na rusku operaciju, zapadne zemlje su pokrenule sveobuhvatnu kampanju sankcija protiv Moskve i počele sa obimnom isporukom oružja Ukrajini.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм