Сара Вагенехт

"Употреба 'тауруса' значиће објаву рата Москви"

  • Извор: СРНА
  • 16.03.2024. 21:57

Љевичарски њемачки политичар Сара Вагенехт рекла је да ће потенцијална украјинска употреба њемачких ракета, укључујући крстареће ракете "таурус", против Русије, значити да је Берлин објавио рат Москви.

"Ако њемачке ракете погоде мете у Русији, то у ствари значи објаву рата. Постоји црвена линија и вјероватно су ракете `таурус` црвена линија и ако је пређете постајете страна у сукобу", рекла је она за лист "Рајнише пост", коментаришући став канцелара Олафа Шолца који се противи испоруци "тауруса".

Она је нагласила да сукоб у Украјини није повезан са самим опстанком земље, већ њеним могућим уласком у НАТО.

"Уколико се ускоро не покрену мировни преговори Украјина ће изгубити још више територије", рекла је она.

Према њеним ријечима, у случају да Москва пристане на моментални прекид ватре и мировне преговоре неопходно је понудити Русији престанак испоруке оружја Украјини.


(Фото: By axesofevil2000 - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1025524)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм