Више од 40 повријеђених

Урушио се кров цркве у Мексику, има погинулих

  • Извор: Агенције
  • 02.10.2023. 07:30

Најмање девет особа је погинуло, а 40 их је повријеђено када се урушио кров цркве у граду Сијудад Мадеро на сјеверу Мексика, а још 30 људи је, како се вјерује, заробљено испод рушевина.

Kако преноси Ројтерс, спасилачке екипе раде под рефлекторима како би допрли до заробљених, а у потрази учествују и пси трагачи.

Бискуп Хосе Армандо Алварез из римокатоличке бискупије Тампико рекао је да се кров цркве срушио док су се вјерници причешћивали и замолио друге да се моле за преживјеле.

АТВ сазнаје: У Бијељини убијен инспектор, полиција блокирала град

АТВ сазнаје: У Бијељини убијен инспектор, полиција блокирала град

"У овом тренутку се обавља рад на извлачењу људи који су још увијек под рушевинама'', рекао је бискуп Армандо у видео-поруци подијељеној на друштвеним мрежама, преноси Тањуг.

Снимци урушавања који су се појавили на друштвеним мрежама приказују како се урушава кров цркве и како се након тога руше и спољни зидови од жуте цигле.

Портпарол Министарства безбједности Хорхе Kуелар захвалио се локалним предузетницима који су уступили опрему за уклањање рушевина и спасавање својих фирми.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм