Sirija

Uz pomoć ruske vojske eliminisano 87 hiljada militanata

  • 07.09.2018. 09:11

Oko 87 hiljada militanata je eliminisano, a 141 naselje oslobođeno tokom operacije u Siriji uz pomoć ruske vojske, saopšteno je iz Kremlja.

U saopštenju, koje je izdato pred današnji trilateralni samit u Teheranu, na kojem će se sastati lideri Rusije, Turske i Irana, navodi se da Rusija daje ozbiljan doprinos normalizovanju situacije u Siriji. 

"Uz učešće ruskih vojnika, eliminisano je 87 hiljada militanata, a oslobođeno je 141 naselje i 102 hiljada kilometara kvadratnih. Ukupno 43 hiljade militanata dobrovoljno je predalo oružje, što je rezultat rada na pomirenju strana u Siriji", navodi se u saopštenju. 

Iz Kremlja dodaju da su sirijske snage završile operaciju protjerivanja terorista iz privremene bezbjednosne zone na jugozapadu zemlje i da se do danas stanovništvo u tri, od ukupno četiri takve zone vratilo mirnom životu pod kontrolom sirijskih vlasti. 

Rusija aktivno učestvuje u isporuci humanitarne pomoći u Siriju. Do sada je Rusija isporučila više od tri hiljade tona pomoći, podsjetio je TASS. 

Pored toga, ruski stručnjaci deminirali su područje površine 6.600 hektara, kao i 19 hiljada zgrada i 1.500 kilometara puteva.  

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм