Кијев Пост пише

УЗНЕМИРУЈУЋЕ! Пропао десант на Крим, Руси направили засједу за украјинске командосе

  • Извор: Агенције
  • 29.02.2024. 17:29

Руски војници на Криму однијели су важну побједу, када су из засједе елиминисали јединицу украјинских командоса, пише Кијев Пост.

Окршај се догодио у близини острва Тендеровски, на југоисточној обали полуострва Крим.

Према руским изворима, припадници 73. јединице специјализоване за тајне поморске нападе покушали су да се искрцају на пјешчану плажу када су упали у засједу.

Шолц и Макрон не крију непријатељство

Шолц и Макрон не крију непријатељство

Том приликом су наводно потопљена три чамца, а живот је према за сада непотврђеним информацијама изгубило 20 украјинских специјалаца.

Руски војни блогер Кот Доброход тврди да су припадници јединице за специјалне операције из руске Балтичке флоте поставили засједу и да су двојица рањена у нападу дроном. Други проруски блогери тврде да је један украјински чамац успио да побјегне, а да су заробљени један чамац и један командос.

Министарство одбране Украјине потврдило је да се у близини острва Тендеровски десио "неуспјешан напад" и да су специјалци убијени и рањени, не износећи детаље.

Фотографије које је првобитно објавио један руски телеграм канал приказују шест лешева обучених у украјинске униформе на крвљу умрљаном војном чамцу.

Пратите нас и путем Вибера