Бајден поручио Нетанјахуу

Вашингтон неће учествовати у евентуалном одговору Израела

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 08:19

Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је у телефонском разговору са израелским премијером Бењамином Нетањахуом да Америка неће учествовати у било којој врсти противофанзиве на Иран, изјавили су данас амерички званичници.

Иран је 13. априла лансирао више стотина дронова и ракета на Израел као одговор на, како се сумња, израелски напад на комплекс Амбасаде у Сирији 1. априла, када је погинуло седам официра Револуционарне гарде.

У саопштењу објављеном након иранских напада Бајден је изјавио да је премијеру Нетањахуу рекао да је Израел "исказао значајан капацитет за своју одбрану и да нанесе пораз чак и нападе без преседана". Бајден у том саопштењу не помиње да ли су он и Нетањаху разговарали о могућем израелском одговору или евентуалној умијешаности САД.


Иран запријетио: Сљедећа одмазда биће одлучујућа

Иран запријетио: Сљедећа одмазда биће одлучујућа

"Вјерујем да Израел има слободу реаговања за своју заштиту и одбрану, било да је то у Сирији или негдје друго. То је дугорочна политика и тако ће остати, али то не предвиђа да и ми учествујемо у томе", рекао је један од званичника.

Портпарол америчког Савјета за националну безбједност Бијеле куће Џон Кирби изјавио је јуче да ће Америка наставити да помаже Израелу у самоодбрани, али да не жели рат са Ираном и ескалацију сукоба у региону.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм