Švedska

Veganski par osuđen zbog izgladnjivanja bebe

  • 24.05.2019. 22:44

Švedski par koji je odgajao svoju bebu na veganskoj ishrani osuđen je na tri mjeseca zatvora nakon što je osamnaestomjesečna djevojčica skoro umrla od gladi.

Ishrana koja se sastojala od majčinog mlijeka, integralnog pirinča i krompira ugrožavala je život djeteta, saopštio je roditeljima sudija u Geteborgu.

Beba je u februaru primljena u bolnicu u kritičnom i nesvjesnom stanju, a doktori su rekli da ju je samo nekoliko sati dijelilo od smrti. 

Ljekari su skupili dokaze da je njeno stanje bilo posljedica dugotrajnog gladovanja, dok je jedan poručio da je njeno stanje bilo “gore od svega što su do tada vidjeli u bolnici”.

Nakon tronedjeljnog oporavka u dječijoj bolnici, djevojčica je prebačena u hraniteljsku porodicu. Zbog vjerovanja da je njihova kćerka “građanin svijeta”, roditelji njeno rođenje nisu prijavili nadležnim organima. Nakon izlaska iz zatvora, njima će biti dozvoljeno da provedu osam nedelja sa kćerkom pod strogim nadzorom socijalnih službi.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.