Naredne sedmice novi planove za borbu protiv pandemije

Velika Britanija odustaje od uvođenja "kovid pasoša"

  • Извор: СРНА
  • 12.09.2021. 13:28

Britanski premijer Boris DŽonson saopštiće naredne sedmice planove borbu protiv pandemije tokom zime, te objaviti da se odustaje od uvođenja "kovid pasoša", rekao je danas ministar zdravlja Sadžid DŽavid.

DŽonson se našao na udaru kritika unutar svoje Konzervativne stranke jer je podigao poreze radi rješavanja krize u zdravstvu i socijalnoj pomoći.

Analitičari smatraju da DŽonson odlukom o odustajanju planova za uvođenje propusnica ili "kovid pasoša" pokušava da ublaži te kritike uprkos povećanju broja zaraženih.

DŽavid je istakao da ne očekuje da će biti novih blokada i da propusnice neće biti uvedene u Engleskoj i da se vlasti u odbrani od virusa više oslanjaju na vakcinaciju i testiranje.

"Ulazimo u jesen i zimu i premijer će tokom sedmice iznijeti planove za borbu protiv kovida 19 u narednim mjesecima i iznijećemo jasan stav da program vakcinacije daje rezultate", naglasio je DŽavid.

On je ne očekuje uvođenje novih blokada, ali da ta mjera neće biti uklonjena sa stola, te da administracija neće tražiti propusnice za prisustvovanje masovnijim događajima.

U Britaniji je u proteklih nekoliko mjeseci u porastu broj zaraženih virusom korona nakon što su u julu ublažene restriktivne mjere. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.