ATV

Dva vojna okruga

Velike promjene u ruskoj vojski: Formiraju dvije nove armije!

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 02.06.2023. 07:56

U Oružanim snagama Rusije ove godine će biti formirane dvije armije, armijski korpus, nova vojna pomorska oblast, pet divizija, 26 brigada i dva vojna okruga, saopštio je zamjenik načelnika Generalštaba ruske vojske, general-pukovnik Evgenije Burdinski.

„U 2023. godini potrebno je blagovremeno obezbijediti organizacionu i kadrovsku podršku za formiranje kombinovane i vazdušne armije, armijskog korpusa, Azovskog pomorskog okruga, pet divizija i 26 brigada, kao i formiranje Moskovskog i Lenjingradskog vojnog okruga“, navodi Burdinski u članku za časopis „Vojni komesarijati Rusije“.

Kako je BRIKS postao sila na koju treba računati i zašto bi svi da se pridruže

Kako je BRIKS postao sila na koju treba računati i zašto bi svi da se pridruže

Po njegovim riječima, u kratkom roku moraju biti završeni zadaci povećanja brojnosti Oružanih snaga Rusije u 2023. godini.

To zahtijeva organizovano popunjavanje redova novim vojnim kadrovima, njihovo raspoređivanje, sveobuhvatna podrška, sinhronizacija događaja sa rokovima za predaju glavnih primjeraka naoružanja, vojne i specijalne tehnike i drugih materijalnih sredstava.

Rusija uništila posljednji vojni brod Ukrajine

Rusija uništila posljednji vojni brod Ukrajine

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u decembru je održao sastanak na kome se razgovaralo o povećanju brojnosti Oružanih snaga do 1,5 miliona ljudi.

Tagovi: