Москва

Велики губици: Путин сазвао састанак с војним врхом

  • Извор: Б92
  • 19.12.2023. 14:23

Владимир Путин одржао је данас састанак са војним врхом, на коме је истакао да Украјина трпи велике губитке, као и да Русија неће одустати од својих циљева.

"Запад не одустаје од своје стратегије обуздавања Русије и својих агресивних циљева у Украјини. Али ми такође нећемо одустати од својих циљева специјалне војне операције", истакао је Путин на проширеном састанку одбора Министарства одбране.

Према његовим ријечима, руске снаге имају иницијативу и раде оно што сматрају потребним, преноси агенција РИА новости.

Он је оцијенио да Украјина трпи велике губитке и да је у великој мјери потрошила своје резерве покушавајући да својим, како је рекао, "правим господарима, покаже бар неке резултате своје такозване контраофанзиве".


Листа најмоћнијих војски свијета: Гдје су БиХ, Србија и Хрватска

Листа најмоћнијих војски свијета: Гдје су БиХ, Србија и Хрватска

Путин је поновио да Запад наставља да води хибридни рат против Русије, да снабдијева Украјину обавјештајним информацијама у реалном времену и доставља јој оружје.

"У посљедње вријеме нагло је повећана активност војног блока НАТО-а у цјелини. Значајне снаге из Сједињених Држава, укључујући и авионе, распоређене су на наше границе, а повећан је и број трупа Алијансе у источној и централној Европи", рекао је Путин.

Према оцјени Путина, Запад више не скрива своју агресивну природу.

"Агресивна природа блока више се не крије иза одбрамбених формулација... Доктринарни документи САД директно садрже тврдње о глобалној супериорности", рекао је Путин.

Додао је да је у сукобу у Украјини срушен мит о нерањивости западне војне технике. Путин је навео да је неопходно и даље одржавати борбену готовост стратешких снага на високом нивоу јер је у тренутној глобалној ситуацији улога нуклеарне тријаде повећана.


Нафта скупља: Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској

Нафта скупља: Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској

Предсједник Русије је најавио да ће до краја године на борбено дежурство бити стављено 15 лансера ракетних система "јарс" и "авангард".

Додао је да је потребно повећати производњу високопрецизних ракета и дронова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.