Sedmoro ostalo u bolnici, ostali vraćeni

Više od 200 migranata probilo granicu Poljske

  • Извор: Танјуг
  • 25.11.2021. 15:57

Više od 200 ilegalnih imigranata iz Bjelorusije nasilno je prešlo granicu i ušlo na teritoriju Poljske, saopštila je danas portparolka Poljske granične straže Ana Mihaljska.

Proboj se dogodio sinoć oko 19.00 časova na dionici graničnog odreda u Čeremši, prenijele su RIA Novosti.

Da podsjetimo, Berlin je odbio zahtjev Bjelorusije da primi 2.000 migranata.

Migranti su se ponašali agresivno, gađali su kamenjem i motkama snage bezbjednosti, a aktivno su ih podržavale bjeloruske službe, dodala je Mihaljska.

Sedmoro je ostalo u Poljskoj zbog povreda

- Oko 230 osoba prešlo je na poljsku stranu na udaljenosti od nekoliko metara. Oni su privedeni i vraćeni na graničnu liniju - precizirala je ona i dodala da je sedam osoba ostalo na teritoriji Poljske, a petoro kojima je bila potrebna medicinska pomoć hospitalizovano.

- Bili su iscrpljeni, učestvovali su u napadu na našu granicu. Imaju svakakve ogrebotine. Znamo da im je stanje stabilno. Ljekari kažu da će za nekoliko sati moći da izađu iz bolnice - zaključila je Mihaljska.

Prema podacima Granične službe, na teritoriji Bjelorusije u blizini granice nalazi se nekoliko hiljada migranata koji namjeravaju ilegalno da uđu u Evropsku uniju.

Poljska služba je tokom proteklog dana zabiležila 375 pokušaja ilegalnog ulaska, a 56 ljudi će biti protjerano iz zemlje.

Тагови: