Novi Zeland

Vlasti oduzele roditeljima dijete koje hitno mora na operaciju, spor nastao zbog donacije krvi

  • Извор: Нова.рс
  • 16.12.2022. 22:08

Pojavio se dramatičan video na kojem je prikazan trenutak kada su roditeljima sa Novog Zelanda vlasti oduzele dijete.

Beba im je oduzeta i odvedena na ljekarsku njegu nakon što su roditelji odbili da mu dozvole da primi transfuziju krvi osobe koja je vakcinisana, a sve uoči hitne operacije srca.

Šestomjesečno dijete je od novembra bilo u bolnici na Novom Zelandu na operaciji zbog urođene srčane bolesti koja je odložena nekoliko nedjelja zbog zabrinutosti roditelja.

Odlukom Višeg suda Novog Zelanda odlučeno je da će beba biti stavljena na brigu njegovog pedijatrijskog kardiohirurga i kardiologa do završetka operacije i postoperativnog oporavka.

Potresni snimak susreta pokazuje kako uznemireni roditelji mahnito pokušavaju da razgovaraju sa vlastima dok je bebu odvodilo bolničko osoblje.

„Vi momci ćete biti zabilježeni u analima istorije kao kriminalci koji uzimaju bebe od majki“, može se čuti kako bebin otac govori vlastima dok administrator obavještava majku da može da vidi bebu poslije operacije.

Poslije uznemirujućeg susreta, bebin otac je iskreno govorio u kameru: „Ne znam gdje ovo vodi širom svijeta, ali naša beba je medicinski kidnapovana“, rekao je on.

„Nasilnici su došli u policijskim uniformama i iščupali bebu iz njegovog kreveta. Neka ovo bude lekcija cijelom ostatku čovječanstva, preuzimanje je već počelo, a počelo je na bolničkom odjeljenju sa bebom“, rekao je on.

„Pozivam čovječanstvo da ustane, jer svi znate šta se dešava“, dodao je.

Snimak incidenta kružio je internetom nakon što je prvobitno objavljen na Rumble.com 8. decembra.

Roditelje zastupa advokat i borac protiv vakcina Sju Grej, koja je rekla „zbog toga što moje klijente označavaju kao teoretičare zavjere, njihov stav je da sve što moji klijenti kažu može da se ignoriše“.

Bolnica je planirala da beba bude operisana prošle nedjelje.

Roditelji će dati prednost „mirnom rješavanju situacije do operacije i poružiće podršku bebi tokom operacije“, rekla je gospođa Grej u objavi na Fejsbuku od 8. decembra.

„Zaključili smo da vlada ne može sebi priuštiti da bilo šta pođe po zlu za bebu dok svet gleda. Vjerovatno će dobiti najbolju moguću negu sa najboljom najbjezbednijom krvlju“, rekla je advokatica.


Još dva roditelja su ove nedjelje zatražila samo nevakcinisanu krv za svoje teško bolesno dijete, prenosi NZ Herald.

Roditelji Krojdon Hodž i Dorin Rudolf, koji imaju dijete sa hipoplastičnim sindromom lijevog srca, odbili su dozvolu bolnici da koristi vakcinisanu krv za dječakovu hitnu operaciju.

Služba krvi Novog Zelanda predstavila je dokaze o „značajnom porastu broja potencijalnih primaoca krvi koji traže krv od nevakcinisanih davalaca“.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм