"Чин дивљаштва"

Володин: Украјинци пуцали на своје, то је нацистички режим којег храни запад

  • 24.01.2024. 13:34

Руско Министарство спољних послова саопштило је да је Украјина оборила војни авион који се срушио у руској области Белгород, истичући да се ради о "чину дивљаштва".

Русија је оптужила Украјину за обарање руског транспортног авиона у коме је било 65 украјинских ратних заробљеника и који су вођени на размјену.

Пао руски авион са украјинским заробљеницима, 65 погинулих

Пао руски авион са украјинским заробљеницима, 65 погинулих

Осим заробљених војника, у авиону је било шесторо чланова посаде и три припадника снага безбједности, подсјећа ТАСС.

Володин: Припремити апел Конгресу САД због пада Ил-76

Предсједник Државне думе Вјачеслав Володин наложио је да се припреми апел Конгресу САД и Бундестагу у вези са падом Ил-76 у Белгородској области, а такође је предложио да се сазна које су ракете или лансери коришћени.

"Морамо да утврдимо које су ракете и лансери коришћени, хајде да припремимо апел Конгресу САД и немачком Бундестагу, да посланици коначно виде кога финансирају, коме помажу. То је нацистички режим, који храни Бајден, Макрон, Шолц и други политичари. Морају да схвате своју одговорност, а чланови парламента морају да их опозову", казао је Володин.

"Ово је намјеран напад. Они су одлично знали руту авиона, гдје иде и оператори украјинских ракетних система `земља-ваздух` не могу да погријеше и помијешају транспортни са војним авионом, хеликоптером или неком другом метом", рекао је посланик у руској Думи Андреј Картаполов.

Он је напоменуо да је то урађено намјерно да се саботира размјена заробљеника.

Према његовим ријечима авион је оборен са три ракете - њемачке или америчке.

Украјинско Министарство одбране није коментарисало овај случај, јер "чека поуздане информације".

Савјетник украјинског предсједника Михаило Подољак рекао је Ројтерсу да ће коментари услиједити касније и да је потребно вријеме да се разјасне сви подаци.

Авион се срушио недалеко од села Јаблоново и на терену нема жртава и није причињена материјална штета.

Вјачеслав Гладков, гувернер Белгородске области, рекао је да нема преживјелих након пада авиона у области Корочански, сјевероисточно од Белгорода.

"Ил-76" је транспортни војни авион који је осмишљен да превози трупе, војну опрему, товар и оружје. Обично има петочлану посаду и може да превози до 90 путника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм