Одбили жалбу Џона Ентонија Kастра

Врховни суд одбио да дисквалификује Трампа са избора 2024. године

  • 02.10.2023. 17:11

Врховни суд САД одбацио је данас случај у вези са питањем да ли бивши предсједник Доналд Трамп треба да буде дисквалификован са избора 2024. године на основу уставне одредбе која забрањује обављање јавних функција свима који су "умијешани у побуну".

Судије су одбиле жалбу Џона Ентонија Kастра, пореског консултанта из Тексаса, који је покушао да освоји републиканску предсједничку номинацију. Нижестепени суд раније је одлучио да Kастро није имао правни статус да затражи Трампову дисквалификацију.

Kастро је указао на Трампове акције у вези са нападом присталица тадашњег предсједника на Kапитол 6. јануара 2021. године.

Тужбом, коју је Kастро поднио федералном суду на Флориди, тражено је да Трамп буде проглашен неподобним да обавља јавну функцију и да се спријечи његово пријављивање за листу кандидата на гласачком листићу у било којој америчкој држави.

Си-Ен-Ен преноси да Kастро није озбиљан кандидат за републиканску предсједничку номинацију. Он није испунио услове да учествује ни у једној дебати републиканаца, а у судским документима је навео да су његове активности у кампањи углавном фокусиране на прављење веб странице и фотографија. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.