Skup u Trebinju

Vukanović nazvao gubitnicima SDS-ove prvake, Trivićeva poručila da će primiti metak, a i Šarović je bio tu

  • Извор: Агенције
  • 18.09.2022. 19:43

Nikad manje ljudi, nikad slabiji skup u Trebinju. Nikad veća nervoza. Sve je sinoć izgledalo tragično na centralnoj tribini opozicije koja se u odnosu na 2018. godinu kada je bila slaba i nekonsolidovana, za ove izbore rasula u paramparčad.

Zato i ne čude nervozna lica, tikovi opozicionih kandidata i vapaji koji su upućeni s pozornice.

A najveći egoista razjedinjene opozicije, Nebojša Vukanović ovog puta je prevazišao i sam sebe i pokazao da je njegov sebičluk i nezajažljivost nemaju granica. Svjesno je ponizio i iskoristio SDS i PDP, a prvake ovih političkih partija nazvao gubitnicima. Usredsređen samo na sebe i vlastitu korist i promociju ovaj egocentrik je već u prvim minutama svog obraćanja iz igre izbacio nosioca liste SDS-a, Vukotu Govedaricu, naglašavajući da je u prošloj izbornoj trci od "dva vuka" povjerenje glasača dobio samo jedan, Vukanović. Nok-aut za Vukotu. A bilo ih je još. Nije se osvrnuo ni na svog "saborca" koji ga je slijepo pratio prethodni mandat, pa je Ljubiša Krunić ostao nepomenut i nebitan.. kao i dugogodišnja SDS-ova uzdanica i kandidat za poslanika u NSRS, Slobodan Prtilo.

Na tužnom skupu obratio se i mladi Đorđe Vučinić iz čijeg se govora ljudi sjećaju samo da je nekoliko puta pomenuo Iliju Tamindžiju.

Herojski se na pozornicu popela i "isprsila" i Jelena Trivić, naglašavajući da će da primi metak - ostalo je nejasno zašti i šta od toga ima Republika Srpska i njeni građani.

Program i viziju nisu predstavili, ali je u izobilju bilo prijetnji, poziva na osvetu i praznih floskula i fraza.

Mirko Šarović je takođe nešto rekao, ali taj govor niko nije ni zapamtio ni prenio vjerovatno zato što je bio "istorijski".

(Tekst je preuzet sa: Hercegovinapress)