Portparol ruskog Ministastva

Zahareva: Moskva osuđuje "bestidnu" ponudu Varšave ruskom ambasadoru

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2022. 11:40

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oštro osuđuje zahtjev poljskog Ministarstva spoljnih poslova da ambasador Rusije u Varšavi Sergej Andrejev osudi referendume o prisajedinjenju četiri oblasti i rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, saopštila je portparol ruskog Ministastva Marija Zaharova.

Andrejev je juče rekao da je pozvan u poljsko Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa održavanjem referenduma u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, te da mu je "ponuđeno" da osudi te referendume i da se usprotivi specijalnoj operaciji u Ukrajini.

"Ovaj kukavički napad na ruskog ambasadora je nepodnošljivo kršenje univerzalno priznatih pravila diplomatske komunikacije i pokazuje nepoštovanje /poljskog/ Ministarstva prema svim zamislivim normama profesionalne etike. Oštro osuđujemo ovu drsku provokaciju", navela je Zaharova u saopštenju.

Prema njenim riječima, slučaj Andrejeva nije izolovan, jer zapadne zemlje sve češće pokušavaju da "ulove" ruske diplomate obećanjima o "ličnim benefitima".

Ona je, međutim, naglasila da su takvi pokušaji osuđeni na propast.

"Savjetujemo zvaničnim predstavnicima drugih zemalja da uzmu u obzir takve metode rada koje su neprihvatljive u profesionalnoj diplomatskoj zajednici", dodala je Zaharova. 


Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм