Портпаролка руског министарства спољних послова

Захарова: Бајден да састави коалицију за „ослобађање“ Тексаса

  • Извор: Агенције
  • 30.01.2024. 14:52

Вријеме је да амерички предсједник Џо Бајден окупи међународну коалицију како би ослободио становнике Тексаса у име демократије, објавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова на свом Телеграм каналу.

„Вријеме је да амерички председник, у најбољој традицији свог претходника Барака Обаме, изјави да Тексас мора да иде и да окупи међународну коалицију да ослободи све становнике у име демократије“, написала је Захарова, преносе РИА Новости. 

Гувернер Тексаса Грег Абот рекао је у петак да је спреман за потенцијални сукоб са америчким савезним властима око демонтаже баријера постављених дуж границе са Мексиком како би се спријечио прилив илегалних миграната и поручио је да је Тексас спреман и за „невјероватан случај“ да предсједник САД Џозеф Бајден федерализује Националну гарду, пренио је раније портал Хил. 

Национална гарда Тексаса игнорисала је одлуку Врховног суда којом је одобрено уклањање баријере од жице и наставила је изградњу ограде дуж границе са Мексиком. 

Абот је је критиковао Бајдена због неспровођења закона о имиграцији и  истакао уставно овлашћење које држава има да се брани од инвазије, јер се талас миграната који пристижу на границу наставио. 

Гувернер Тексаса најавио је „инвазију“ и мјере самоодбране због ситуације са мигрантима, истичући да ће држава спроводити сопствену политику све док федералне власти не успију да заштите границу. 

Пратите нас и путем Вибера