Napadi dronovima

Zaharova: Gonićemo zločince iz Kijeva i zapadne službe!

  • Извор: РТ Балкан
  • 23.08.2023. 18:09

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova najoštrije je osudila noćašnje napade dronovima na Moskvu navodeći da je riječ o terorističkom napadu.

"Ovakve zločinačke akcije neonacističkog režima u Kijevu, koji je naporima zemalja NATO-a postao instrument konfrontacije sa Rusijom, postaće predmet najveće pažnje organa za sprovođenje zakona Ruske Federacije", poručila je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Moskva šesti dan zaredom pod napadom dronova, jutros srušena još dva

Moskva šesti dan zaredom pod napadom dronova, jutros srušena još dva

U noći između 22. i 23. avgusta kijevski režim je ponovo pokušao da napadne Moskvu sa tri drona, ujutro 23. avgusta dva puta je napadnuto selo Lava u Belgorodskoj oblasti. U drugom napadu poginula su tri civila, napisala na svom Telegram kanalu i jasno dodala: "Najoštrije osuđujemo ove terorističke akte".

Takođe, ističe Zaharova, neće biti ignorisana ni uloga specijalnih službi zapadnih zemalja u ovim zločinima, koje ukrajinskim neonacistima obezbjeđuju obavještajne informacije koje pomažu u navođenju ovih dronova.

Rusija spriječila novi teroristički napad: Oborena tri drona

Rusija spriječila novi teroristički napad: Oborena tri drona

U ovom kontekstu, ona podsjeća na let iznad Crnog mora dvije američke izviđačko-udarne bespilotne letjelice i operativno-taktičkog drona "bajraktar" ​​turske proizvodnje, koji su prikupljali podatke na području poluostrva Krim.

Primijećeni dronovi, Rusi digli lovce

Primijećeni dronovi, Rusi digli lovce

"U ovakvim akcijama Kijeva i njegovih NATO pokrovitelja vidimo kukavički pokušaj u nemoćnom bijesu da se osvete na civilima i infrastrukturi za neuspjeh takozvane 'kontraofanzive' i nemogućnost promjene situacije na liniji dodira u njihovu korist, uprkos velikoj pomoći Zapada", zaključuje Zaharova.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм