Napadi u više regiona

Ruske snage odbile napad dronova na mjesto u kome je nuklearna elektrana

  • 01.09.2023. 08:06

Ruske snage su sinoć u nekoliko ruskih regiona spriječile napad dronova.

Oružane snage Ukrajine su planilare da napadnu Moskvu, Kurčatov – grad sa nuklearnom elektranom, Pskovsku, Brjansku i Belgorodsku oblast, međutim, nije im pošlo za rukom. Ni u jednom regionu, prema preliminarnim podacima, nema žrtava, prenose "RIA Novosti".

"Očekujte još državnih udara u frankofonoj Africi"

Dva ukrajinska drona danas su napala rusi grad u kome se nalazi nuklearna elektrana Kurčatov u Kurskoj oblasti, oštetili su administrativnu i stambenu zgradu, detalji se preciziraju, javio je guverner regiona Roman Starovojt.

Na licu mjesta se nalaze specijalne službe, procjenjuje se šteta i utvrđuju se detalji, napisao je na Telegramu.

U ruskom gradu Kurčatovu koji se nalazi na nekih 70 kilometara od granice sa Ukrajinom, postoji nuklearna elektrana "Kurska".

Oružane snage Ukrajine redovno pokušavaju da napadnu pogranične i centralne dijelove Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo opasnosti od terorizma.

Danas je u naselju Ljuberci uništen dron koji je letio prema Moskvi, javio je na gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sabjanjin.

Oslobođen Srbin kog je kosovska policija privela na Bistričkom mostu

Oslobođen Srbin kog je kosovska policija privela na Bistričkom mostu

Prema preliminarnim podacima, nema žrtava niti štete, napisao je Sobjanjin na Telegramu.

Ni u Pskovskoj oblasti nije bilo mirno, guverner je javio da je na nebu iznad regiona uništen nepoznati objakat.

U Brjanskoj oblasti su ruski sistemi PVO uništili ukrajinski dron, nema štete niti žrtava, napisao je šef regiona na Telegramu. I Belgorodska oblast je napadnuta, međutim, ruske snage su spriječile napad i oborile dron, nema žrtava niti štete, javio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu, prenosi RT Balkan.

Hunta u Gabonu predstavila lidera: Novog vladara nosili na ramenima

Hunta u Gabonu predstavila lidera: Novog vladara nosili na ramenima

U posljednje vrijeme ukrajinske vlasti sve češće pribjegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspješne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno riješavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: