Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Kada je potrebno okriviti Rusiju, to se radi munjevito

 • Izvor: Agencije
 • 03.02.2023.22:24

Njemački kancelar Olaf Šolc primoran je da pronađe izgovore za oklijevanje Berlina da objavi podatke o istrazi o eksplozijama na gasovodima "Sjeverni tok", zbog čega izgleda da Njemačka nešto krije, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Generalno, čini se da Berlin nešto krije. Simptomatična je izjava saveznog kancelara Olafa Šolca od 2. februara 2023. On, zapravo, već mora da nađe izgovore - rekla je Zaharova komentarišući razloge koje je kancelar dao za odbijanje Berlina da objavi podatke o tim incidentima.

Ona je dodala da je cijela ta priča još jedna manifestacija licemerja Zapada.

Prema njenim riječima, kada je potrebno okriviti Rusiju, to se radi munjevito, bez ikakvih istraga, bez dokaza i u dobro poznatom "veliko vjerovatno" stilu.

- Kada postoje direktni ili indirektni dokazi ružne akcije saveznika i nema šanse da se izmisli "ruski trag", zapadne prijestonice zauzimaju stav nepokolebljivih branilaca vladavine prava, principa da su nevini dok se ne dokaže krivica, samo da bi sakrili šokantnu istinu - istakla je Zaharova, prenio je TASS.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.