Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova o odluci devet zemalja EU o turističkim vizama: To ruši naše odnose

  • Извор: Sputnjik
  • 15.09.2022. 15:45

Odluka devet zemalja Evropske unije da prekinu da primaju dokumenata Rusa za izradu turističkih viza predstavlja rušenje odnosa sa Rusijom, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- To je dosljedno uništavanje odnosa sa našom zemljom uprkos svemu onome što smo zajedno učinili na kontinentu Evroazije - rekla je Zaharova.

Ona je navela da je Evropska unija izmislila politizovani režim, koji je povezan sa izdavanjem turističkih viza građanima Rusije suprotno onome što je dogovoreno.

- Umjesto politike viza, Evropska unija i Zapad su u potpunosti prešli na vizni režim. Umjesto da izgrade temu izdavanja viza u skladu sa potrebama građana, reakcijom na situaciju u svijetu, smislili su pravi režim, strašno politizovan, povezan sa shvatanjima nekih političara na Zapadu koji utiču na sudbinu građana, a sve suprotno dogovorima koji su u velikoj mjeri obavezujući za zemlje - pojasnila je ona.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je zaključila da su akcije Evrope "diktatura liberalizma, diktatura carskog mišljenja, želja da se sve kontroliše iz jedne tačke i želja da se svi kazne po sopstvenom nahođenju za lojalnost".

Ranije su Letonija, Litvanija, Estonija, Poljska, Češka, Slovačka, Danska, Belgija i Holandija prekinule da primaju dokumenta za izradu turističkih viza.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина