ATV

Владимир Путин

"Запад демонстрира политичку пристрасност и русофобију"

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2023. 06:00

Запад демонстрира политичку пристрасност и русофобију, док се процес деградације међународне политике наставља, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

"На дан 10. децембра навршава се 75 година од усвајања Универзалне декларације УН о људским правима. Нажалост, ову годишњицу прослављамо у тешкој ситуацији, када се наставља процес деградације међународног система осигурања и промоције људских права", рекао је Путин током састанка са члановима Предсједничког савјета за грађанско друштво и људска права.

Путин је нагласио да институције УН, које заправо контролише Запад, показују политичку пристрасност, лицемјерје и нескривену селективност.

Руски предсједник је рекао да повлачење Русије из низа међународних институција за људска права не значи да она игнорише људска права. "Управо напротив, Москва је спремна да сарађује на изградњи равноправног и праведног система обезбјеђења људских права", рекао је Путин.

Путин је истакао да је Москва спремна да сарађује са свим заинтересованим земљама и партнерима зарад налажења рјешења за успостављање ефикасног, правичног, равноправног система обезбјеђења људских права за све.

Пратите нас и путем Вибера