Дакар

Запалио се авион пун путника, има повријеђених

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2024. 13:22

Четири особе теже су повријеђене а 11 лакше данас након што је путнички авион авио-компаније "Ер Сенегал" склизнуо са писте приликом полијетања на међународном аеродрому у близини Дакара.

У авиону је у током незгоде било 78 путника, саопштено је из аеродрома који привремено затворен.

У току је истрага о узроцима незгоде која се догодила у 01.00 по локалном времену, преноси "Ројтерс".


Путин повлачи војску из овог дијела

Путин повлачи војску из овог дијела

Снимак показује посљедице пада авиона Трансера прекривеног пјеном за сузбијање пожара на аеродрому Дакар у Сенегалу.

При слијетању су се наводно запалили лијево крило и мотор, а ради се о авиону боинг 737.

Инцидент се десио дан након што је објављен снимак из Турске када је такође "Боингов" авион покушао да принудно слети, ударио о писту и стругао носом по бетону.

Огласио се узбуњивач из компаније Боинг

Узбуњивач Сантјаго Паредес из авио-компаније Боинг, који је радио као менаџер квалитета, изјавио је да је "било само питање времена кад ће се десити нешто лоше", говорећи о низу кварова на летјелицама те компаније у протеклом периоду.

Паредес је 10 година радио у фабрици "Спирит аеросистемс" у америчкој савезној држави Канзас, гдје је провјеравао исправност трупова авиона боинг 737 прије него што би били послати Боингу, преноси Си-Би-Ес њуз.


Наставнику из Мркоњић Града одређен притвор, пријети му три године затвора

Наставнику из Мркоњић Града одређен притвор, пријети му три године затвора

"Да је квалитет битан, и даље бих био у Спириту. Било је веома ријетко да не нађемо никакав квар", рекао је Паредес и додао да су менаџери квалитета често налазили кварове и на авиону са којег су отпала врата усред лета у јануару.

"Зашто се то догодило? Јер се Спирит није обазирао на мане због притиска који је наметнут инспекторима. Да је пословна култура била добра, ти кварови би били споменути", казао је Паредес.

Он је напоменуо да је авио-компанија Боинг годинама знала да јој Спирит доставља трупове са кваровима и да је "било само питање времена кад ће се десити нешто лоше".


Тинејџери силовали дјевојчицу и снимали

Тинејџери силовали дјевојчицу и снимали

Паредес је, према његовим ријечима, био под сталним притиском надређених да што мање пријављује мане које пронађе, а додаје да су притисци нагло порасли 2018. године кад је производња трупова порасла са 30 на мјесечном нивоу на 50.

"Увијек су говорили да немају времена да исправе грешке. Био сам у позицији у којој, ако кажем 'не', бићу отпуштен. Ако кажем 'да', признајем да ћу да урадим нешто погрешно", указао је Паредес.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.