Strava i užas

Zapaljena kuća gradonačelnika, nasilnici probili ogradu, a onda napali ženu i djecu

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2023. 15:14

Kuća Vensana Žanbrena, gradonačelnika mesta Laj Les Roz u južnom predgrađu Pariza, napadnuta je usred noći tokom nasilnih protesta zbog ubistva tinejdžera u prestonici Francuske.

Grupa napadača probila je kolima ogradu, a zatim zapalila vozilo u kome je pronađeno zapaljivo sredstvo u plastičnoj boci.

Državni tužilac Strefan Arduen ističe da je cilj kriminalne grupe bio da se zapali kuća. Vatra je zahvatila porodični automobil i dio ograde.

Napad se desio oko 1.30 ujutro dok je gradonačelnik zbog aktuelnih nereda dežurao u zgradi opštine. Kod kuće su bili njegova supruga i njihovo dvoje djece uzrasta 5 i 7 godina.

Prestravljeni onim što se događalo pobjegli su kroz zadnji izlaz dok su ih napadači u trku gađali vatrometom. Ženi je slomljena noga i nalazi se u bolnici, jedno dijete je lakše povrijeđeno, a svi zajedno su doživjeli veliki šok.

Paljevine na 871 lokalitetu javnih površina u Francuskoj, izgorjelo 577 automobila

Paljevine na 871 lokalitetu javnih površina u Francuskoj, izgorjelo 577 automobila

- Na moju porodicu je pokušano ubistvo – izjavio je zgranuti gradonačelnik.

Čitava javnost, počev od vrha države, osudila je ovaj gnusni čin. Za napadačima koji su pobjegli još se traga.

Žestoki neredi započeli su još u subotu predveče u Marselju koji je posljednjih dana bio jedno od glavnih poprišta sukoba grupa mladih i policije. Veoma napeto je bilo i u Parizu na Jelisejskim poljima. Izgrednici su okupljanje zakazali preko društvenih mreža, policija je pokušala da ih spriječi, ali su i ovdje na meti bili automobili, izlozi i sve što se našlo na putu napadačima.

Nereda, pljački i paljevine bilo je i u drugim gradovima, Lionu, Tulzu, Kamperu. U Nimu su pucali na policiju. U pariškom 13. arondismanu dva policajca povrijeđena su olovnim "dijabolama" ispaljenim iz vazdušne puške. U Anžeu je pretučen novinar. U Brestu su uništili prodavnicu automobila.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок