Damask

Zaplijenjeno oružje namijenjeno teroristima

  • 06.06.2018. 20:10

Sirijske vlasti zaplijenile su veliku količinu oružja i municije, namijenjenih teroristima u pokrajini Idlib na sjeverozapadu Sirije, javili su sirijski državni mediji.

Državna novinska agencija u Siriji "Sana" javila je da su vlasti pokrenule operaciju, nakon što su iz lokalnih izvora u selima blizu grada Homs dobile podatak da je oružje namijenjeno teroristima. 

Vlasti su zaplijenile automatske puške, mitraljeze, ručne bacače, sovjetske protivoklopne projektile "Fagot", švajcarsko-njemačke protivtenkovske projektile "Kobra", prenosivo oružje "SPG-9" sa municijom, municiju za minobacače, tenkovske granate i razne druge vrste municije, javio je "Sputnjik". 

Pokrajina Idlib je poznata po djelovanju raznih terorističkih i militantnih frakcija. Militanti su se u aprilu povukli iz sirijske istočne Gute i smješteni su u Idlib, a u tom području je uspostavljena i jedna od "bezbjednosnih zona". 

Sirijske vlasti bore se protiv terorizma i u posljednjih nekoliko godina su ponovo preuzele kontrolu nad teritorijama koje su militanti kontrolisali još od 2011. godine. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм