Турска

Заплијењено више од 600 килограма кокаина

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2024. 17:12

Турска полиција заплијенила је 608 килограма кокаина у акцији спроведеној у три провинције, те ухапсила 13 људи, међу којима четворицу странаца, изјавио је турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја.

Јерликаја је написао на друштвеној мрежи "Икс" да је, осим течног кокаина, заплијењено и 830 килограма хемикалија за обраду дроге, те да је ово трећа највећа пљенидба кокаина у историји Турске, пише "Гардијан".

Према његовим ријечима, мета операције била је међународна банда предвођена мушкарцем који има двојно држављанство Либана и Венецуеле.

Вођа банде је један од четворице странаца који су ухапшени поред девет држављана Турске.

Групе које прате организовани криминал упозоравају да је Турска постала главно транзитно сједиште кокаина који пристиже из Јужне Америке за даљу дистрибуцију у Европи, пошто су појачане мјере безбједности у лукама попут Ротердама у Холандији.

У извјештају из октобра прошле године, Глобална иницијатива против транснационалног организованог криминала наводи да се забиљежени раст пљенидбе кокаина у Турској од 44 одсто у периоду између 2021. и 2022. године не евидентира у подацима о домаћој потрошњи, што сугерише да је Турска коридор за дрогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм